Vastuullisuus

Vastuullisesti Heti-tuotteet

Heti tarjoaa suomalaisille laadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja kodinhoitotuotteita.  Heti on osa kotimaisen perheyhtiön Bernerin brändivalikoimaa ja tuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus.

Hetin vastuullisuustyötä ohjaa Bernerin Yhteiset vastuumme -vastuullisuusohjelma tavoitteineen. Olemme sitoutuneet vastuullisuutemme jatkuvaan kehittämiseen, ja kuulemme mielellämme myös käyttäjiemme näkemyksiä vastuullisuutemme kehittämiseksi edelleen.

Tuotekehitys ja tuotanto

Heti-tuotekehitystiimimme työskentelee Bernerin laboratoriossa Helsingin Herttoniemessä pääkonttorissamme. Heti-tuotteet valmistetaan Itä-Suomessa Heinäveden tuotantolaitoksilla, jossa työllistämme yhteensä noin 60 henkilöä, ja olemme Heinäveden suurin yksityinen työnantaja.

Toiminnallamme on ISO 9001 -laatusertifikaatti, ISO 14001 -ympäristösertifikaatti sekä ISO 22716 -sertifikaatti kosmeettisten tuotteiden ja hygieniatuotteiden valmistukseen ja varastointiin (GMP, Good Manufacturing Practices). Heti-tuotteet valmistetaan H2-tehtaalla 100 % uusiutuvalla energialla. Heinäveden H2-tehtaallamme. Kaikissa Suomen-toimipaikoissamme käyttämämme sähkö on vihreää tuulisähköä.

Raaka-aineet

Heti-tuotteiden raaka-aineiden valinnassa tärkeä periaate on korkea laatu ja puhtaus. Varmistamme, että käyttämämme raaka-aineet ovat turvallisia ja ostamme raaka-aineet ensisijaisesti Suomesta ja Euroopasta. Tällä hetkellä suurin osa kodin puhdistuksen raaka-aineista ostetaan Euroopasta, koska Suomessa raaka-aineiden valmistusta on vähän. Käytämme suomalaisia raaka-aineita aina, kun se on mahdollista.

Heti-tuotteissa käytetty itse valmistamamme väkiviinaetikka ja omenaviinietikka ovat täysin suomalaista, ja niiden valmistuksen raaka-aineista 99,88 % on suomalaisia. Myös tuotteissa käytetty etanoli on suomalaista. Pyrimme jatkuvasti kehittämään ja syventämään raaka-aineidemme alkuperään liittyvää läpinäkyvyyttä.

Emme Bernerillä käytä palmuöljyä sellaisenaan raaka-aineena. Heti-tuoteperheessä on joitakin tuotteita, joissa on palmuöljyä.  Ostamme kaikki palmuöljypohjaiset raaka-aineet RSPO:n (Roundtable on Sustainable Palm Oil) jäseniksi kuuluvilta raaka-aineen toimittajilta. Poikkeuksena tästä on Heti Kirjopyykin päätensidi, josta ei tällä hetkellä ole saatavilla käyttötarkoitukseen soveltuvaa RSPO-laatua.

Bernerillä olemme asettaneet tavoitteeksi, että siirrymme 100 prosenttisesti RSPO Mass Balance sertifioituun -laatuun käyttämissänne raaka-aineissa viimeistään vuoden 2022 aikana. Voit lukea lisää palmuöljyn käytöstä berner.fi:n Kysymyksiä ja vastauksia -osiossa https://www.berner.fi/vastuullisuus/kysymyksia-ja-vastauksia

Biohajoavuus ja vegaanisuus

Kaikki Heti-tuotteet ovat vegaanisia ja myös biohajoavia, lukuun ottamatta Heti Yleispesu- ja Heti Kirjopyykki -tuotteita, joissa tuotteiden hajusteissa osa komponenteista on sellaisia, jotka eivät ole biologisesti hajoavia. Yleispesussa biohajoamattomia on 0,1 % ja pyykinpesussa 0,9 %. Heti Käsidesi ei myöskään ole biohajoava.

Joutsenmerkityt tuotteet

Ensimmäisenä Joutsenmerkin saanut tuotteemme on Heti Käsitiski. Tulemme hakemaan jatkossa muillekin tuotteillemme Joutsenmerkkiä.

Eläinkokeet

Kosmetiikkalainsäädännön vaatimusten täyttämiseksi tehtävät eläinkokeet on EU:ssa kielletty maaliskuusta 2013 lähtien. Berner Oy ei osta ainesosia, valmistusreseptejä tai tuotteita sellaisilta toimittajilta, jotka ovat tehneet tai teettäneet eläintestejä tai olleet osallisena eläintesteissä kosmetiikkalainsäädännön vaatimusten täyttämiseksi. Berner Oy käyttää tuotteissaan ainoastaan raaka-aineita, jotka ovat EU:n lainsäädännön mukaisia. Myöskään kodin puhdistukseen liittyviä tuotteita tai niiden raaka-aineita ei testata eläinkokeilla.

Pakkausmateriaalit

Heti-tuotteet on pakattu  kierrätetystä muovista tehtyihin pulloihin, lukuun ottamatta Heti Kirjopyykkiä. Heti 500ml pullot tulevat meille Alankomaista ja 200ml pullot sekä Liettuasta että Puolasta. Jo nyt pyykkietikoiden pullot tulevat Suomesta ja vuoden 2022 aikana loputkin 500 ml:n koon tuotteet vaihtuvat kotimaisiin pulloihin. Etiketit tulevat meille Virosta.

Heti-tuotteet on pakattu kierrätetystä PET-muovista valmistettuun pulloon ja kokonaan tai suurimmaksi osaksi PP:sta valmistettuun korkkiin tai pumppuun. Heti pyykkipullo on HDPE- ja PP-muovia. Kaikki Heti-tuotteiden pakkaukset voidaan lajitella muovinkeräykseen. Heti tuotteiden pakkaukset, pumppuja lukuun ottamatta, pystytään kierrättämään muovinjatkokäsittelylaitoksilla. Pakkauksien osat tulee erotella ennen muovinkeräykseen laittamista.

Bernerin vastuullisuusohjelman mukaisesti tavoitteenamme on lisätä kierrätetyn muovin määrää Heti-tuotteiden pakkauksissa. Pyrimme lisäksi  mahdollisuuksien mukaan vähentämään käytetyn muovin määrää ja kartoittamaan muovia vähentäviä ratkaisuja.

Tuotteet

Etikkapohjainen puhdistusaine kaikille kodin pinnoille, myös tekstiileille.

Tuoksu: koivu

Etikkapohjainen pesuaine lian ja rasvan puhdistamiseen myös rosterisilta keittiön pinnoilta.

Tuoksu: minttu & bergamotti

Etikkapohjainen pesuaine saniteetti- ja saunatilojen kaikkien pintojen puhdistamiseen.

Tuoksu: sitrus

Omenaviinietikkaa sisältävä HETI Käsisaippua poistaa likaa ja vaikeitakin hajuja käsistä.

Tuoksu: hedelmäinen

Pyykkietikka korvaa huuhteluaineen; raikastaa ja viimeistelee kaiken pyykin. Biohajoava ja vegaaninen.

Tuoksu: kolme eri tuoksua

Etikkapohjainen pyykinpesuaine kirjopyykille

Tuoksu: mieto ja silkkinen

Heti Lasinpesu on käyttövalmis ja helppokäyttöinen pesuaine lasi- ja peilipintojen puhdistamiseen sekä tahranpoistoon.

Tuoksu: sade

Tehokas Heti tahranpoisto niin tekstiileille kun esipesuun vaatteille.

Tuoksu: mieto ja silkkinen

Puhdistusaine poistaa rasvaa ja kalkkisaostumia tehokkaasti raikastaen samalla koneet.

Tuoksu: tuoksuton

Heti Käsitiski on kotimainen, biohajoava ja vegaaninen sen lisäksi se on joutsenmerkitty.

Tuoksu: kaste

Heti Käsitiski spray suihkutetaan astian pintaan, harjataan tai hangataan kevyesti ja huuhdellaan.

Tuoksu: minttu-bergamontti

Kotimainen tehokas käsidesinfiointiaine bakteereja ja viruksia vastaan. 

Tuoksu: hedelmäinen

Etikkapohjainen hienopesuaine herkille tekstiileille.

Tuoksu: laventeli