Vettä ja etikkaa

HETI-tuotteiden puhdistusvoima perustuu Heinävedellä perinteisellä käymismenetelmällä valmistettuun kotimaiseen väkiviinaetikkaan, joka on jalostettu nykyaikaisella kemianosaamisella uuden ajan pesutuotteiksi. Tutustu etikan historiaan ja etikkapohjaisten pesutuotteiden nykypäivään; HETI-tuotteet löydät hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista kautta maan.

Yli 100 vuotta etikkaperinnettä

Rajamäen tehtaalla ryhdyttiin valmistamaan puhdasta, luonnollisella käymismenetelmällä valmistettua väkiviinaetikkaa vuonna 1892. Vuonna 2007 liiketoiminta myytiin Bernerille, vanhalle suomalaiselle perheyhtiölle, joka rakensi uuden tehtaan ja siirsi tuotannon Rajamäeltä Heinävedelle.

Heinäveden kunta sijaitsee sadoista järvistään ja pohjavesialueistaan tunnetussa Etelä-Savon maakunnassa. Puhdas vesi on olennainen raaka-aine etikkaa varten tarvittavan korkealaatuisen etanolin valmistamisessa. Käymisprosessissa viljaviinasta syntyy väkiviinaetikkaa ja omenaviinistä viinietikkaa. Molemmat ovat orgaanisia yhdisteitä eli etaani- eli etikkahappoa, jonka kemiallinen rakennekaava on CH3COOH.

Monikäyttöinen etikka

Etikka soveltuu ruuanlaiton lisäksi myös monenlaiseen puhdistamiseen. Etikan puhdistavat – kalkkisaostumia ja rasvaa poistavat, pintoja ja kuitujen värejä kirkastavat – luontaiset ominaisuudet on tunnettu Suomessa jo vuosisatoja. Väkiviinaetikkaa voi käyttää esimerkiksi kodinpuhdistuksessa yleispuhdistusaineena, pyykin huuhteluaineena ja kodinkoneiden kalkinpoistossa. Väkiviinaetikka tulee kuitenkin laimentaa riittävästi, eikä sitä pidä käyttää herkille materiaaleille.

Oikeanlaista kemiaa

Käyttövalmiissa HETI-tuotteissa yhdistyvät uudet ja vanhat konstit. Kun perinteinen etikka otetaan osaksi nykyaikaista tuotekehitystä ja viimeistellään modernin kemianteollisuuden osaamisella, lopputuloksena on käyttäjäystävälliset, tehokkaat pesuaineet, jotka helpottavat kiireisen nykyihmisen kotitöitä. Etikassa sen salaisuus.

Puhtautta ja tuoksua kotiin

HETI-tuoteperheeseen kuuluvat käsisaippua, keittiön pintojen puhdistusaine, yleispesuaine, kylpyhuonepesu, lasinpesu, käsitiskiaineet sekä pyykinpesuaineet ja pyykkietikat. Tuoteperhe kasvaa kysynnän mukaan. Tuotteissa on miellyttävät, raikkaat tuoksut, esimerkiksi minttua ja koivua.

HETI-tuoteperhe toivottaa huolettomia HETI-siivous- ja pyykkäyshetkiä koteihin kautta maan!

Tuotteet

Etikkapohjainen puhdistusaine kaikille kodin pinnoille, myös tekstiileille.

Tuoksu: koivu

Etikkapohjainen pesuaine lian ja rasvan puhdistamiseen myös rosterisilta keittiön pinnoilta.

Tuoksu: minttu & bergamotti

Etikkapohjainen pesuaine pesu- ja saunatilojen kaikkien pintojen puhdistamiseen.

Tuoksu: sitrus

Omenaviinietikkaa sisältävä HETI Käsisaippua poistaa likaa ja vaikeitakin hajuja käsistä.

Tuoksu: hedelmäinen

Pyykkietikka korvaa huuhteluaineen; raikastaa ja viimeistelee kaiken pyykin. Biohajoava ja vegaaninen.

Tuoksu: kolme eri tuoksua

Etikkapohjainen pyykinpesuaine kirjopyykille. Värisuoja auttaa pitämään pyykkien värit kauniina.

Tuoksu: kesä

Heti Lasinpesu on käyttövalmis ja helppokäyttöinen pesuaine lasi- ja peilipintojen puhdistamiseen sekä tahranpoistoon.

Tuoksu: sade

Tehokas Heti tahranpoisto niin tekstiileille kun esipesuun vaatteille.

Tuoksu: mieto ja silkkinen

Puhdistusaine poistaa rasvaa ja kalkkisaostumia tehokkaasti raikastaen samalla koneet.

Tuoksu: tuoksuton

Heti Käsitiski on kotimainen, biohajoava ja vegaaninen ja sille on myönnetty Joutsenmerkki.

Tuoksu: kaste

Heti Käsitiski spray suihkutetaan astian pintaan, harjataan tai hangataan kevyesti ja huuhdellaan.

Tuoksu: minttu-bergamontti

Heti Hienopesu suunniteltu puhdistamaan herkät kuidut kuten luonnonsilkin, villan ja vauvanpyykin hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

Tuoksu: laventeli