Usein kysytyt kysymykset

Miten tyhjät pakkaukset kierrätetään?

Kaikki Heti -tuotteiden pakkaukset voi laittaa muovinkeräykseen. Jätteiden loppulajittelua helpottaa, että pyykkietikka ja pyykinpesu pulloissa korkit ja suihkepulloissa triggeri irrotetaan pullosta.

Miksi pyykkietikka on muuttunut sameaksi?

Pyykkietikalle voi joskus käydä näin, mutta kovin yleistä se ei ole. Harmaantumisella ei ole vaikutusta tuotteen muihin ominaisuuksiin ja tuotetta voi edelleen käyttää.

Sopiiko HETI Kirjopesuaine myös villalle ja silkille?

HETI kirjopesuaine ei sovellu villalle eikä silkille mutta uusi Heti Hienopesu sopii myös näille materiaaleille, kuten myös bambulle.

Miten HETI Kylpyhuone pesu -suihketta tulisi käyttää?

Heti Kylpyhuone – tuottetta voi käyttää kahdella eri tavalla. Tuotetta voi joko suihkuttaa suoraan puhdistettavalle pinnalle ja pyyhkiä pinnan puhtaalla liinalla. Vaihtoehtoisesti voi suihkuttaa pesuainetta liinalle ja pyyhkiä sillä puhdistettava pinta. Käyttötapa riippuu vähän puhdistettavasta pinnasta ja liasta käyttääkö harjaa vai liinaa. Normaalilikaan riittää suihkaus ja pyyhintä ja tällaiseen päivittäiseen puhdistukseen tuote on tarkoitettukin.

Ovatko HETI-tuotteet biohajoavia?

Heti-tuotteet ovat biohajoavia. Tästä poikkeuksena on Heti Yleispuhdistus, jossa tuotteen hajusteessa osa komponenteista on sellaisia jotka eivät ole biologisesti hajoavia (biohajoamattomia on 0,1 %). Heti Käsidesi ei myöskään ole biohajoava.

Ovatko HETI-tuotteet vegaanisia?

Kyllä vain, kaikki Heti-tuotteet ovat vegaanisia.

Soveltuuko HETI – pesuaineet kivi- ja alumiinipinnoille?

Kivipinnat erityisesti käsittelemättömät ovat arkoja ja niissä kyllä menisin valmistajan suositusten mukaan. Joillekin luonnonkivipinnoille juuri etikka jättää herkästi tahran. Muutenkin kivipinnoille suositellaan neutraaleja puhdistusaineita, HETI-sarjassa ei ehkä ole ihan siihen soveltuvaa tuotetta. Alumiiniin etikka puolestaan sopii paremmin. Jossain on suositeltu, jopa pelkästä etikasta ja vedestä tekemään alumiinisille puutarhakalusteille kiillotusliuoksen. Yleensä kyllä suosittelen testaamaan näkymättämälle pinnalle pesuaineiden soveltuvuutta, jos on yhtään epäilystä. Aina ei tiedä miten jokin pinta on käsitelty ja sen käsittelyn kesto erilaisille aineille on enemmän arvausta.

Pitääkö puhdistettavat pinnat huuhdella HETI -tuotteiden käytön jälkeen?

Ei tarvitse, mutta jos puhdistettavilla pinnoille käyttää usein ja paljon käyttövalmiita pesuaineita voivat pinnat harmaantua pesuaineen kerrostuessa pinnoille. Tällöin suosittelemme pinnan kirkastamiseksi ajoittain huuhtelemaan pinnat.

Voiko Heti Pesukoneenpuhdistaja -tuotetta käyttää kahvinkeittimen tai vedenkeittimen pesuun?

Tämä ei ole suositeltavaa, koska Heti Pesukoneenpuhdistaja -tuote on tähän tarkoitukseen liian paksua. Kahvin ja vedenkeittimen puhdistamiseen soveltuu parhaiten etikkavesiliuos eli Rajamäen Väkiviinaetikka suhteessa 1/1 laimennettuna.

Miksi Heti Pesukoneenpuhdistaja on parempi tuote käytettäväksi astianpesukoneessa kuin pelkkä etikka?

Koneenpuhdistusaineen tulee liueta osaksi astianpesukoneen pesuliuosta vasta siinä vaiheessa kun siellä on jo vettä. Heti Pesukoneenpuhdistaja on koostumukseltaan etikkaa paksumpaa ja se pysyy pesuainelokerossa siihen asti kunnes koneessa on riittävästi vettä. Noudatathan koneen pesussa aina konekohtaisia ohjeita.