Vanliga frågor

Hur sorterar man förpackningarna?

Hetis förpackningar är inte endast av 100% återvunnet plast de går även alla att sortera som plast för återanvändning. Det är önskvärt att man tar bort korken från flaskan och sköljer flaskan före man kastar båda delarna i plastsortering.

 

Varför blir sköljättikan grumlig?

Med tiden kan sköljättikan bli grumlig eller vit. Produktens användbarhet förändras inte, endast utseendet. Orsaken är okänd men vi ser att förvaringstemperaturen kan försnabba och påverka produktens klarhet. Vår kemist jobbar vidare med reseptet och vi hoppas att snart kunna komma me den produkt som hålls klar.

Passar Heti kulörttvätt även till ylle och silke?

https://www.heti.fi/sv/produkter/kulortvatt/

Nej tyvärr passar inte Hetis kulörttvätt för ylle eller silke. För dessa material har vi ett special tvättmedel, Heti Hienopesu.

Hur skall man använde Heti badrum?

Man kan använda produkten på två olika sätt. Antingen så att man sprayar badrumstvätt rakt på kaklen / ytan man skall tvätta, eller så sprayar man på en fuktig duk och torkar sedan ytan. Om man bör använda borste är det att rekommendera att spraya rakt på ytan man skall tvätta, låta verka i några minuter och sedan borsta med fuktig borste tills ytan ser ren ut. Detta är bra då man har storstädning.

Är Hetis produkter biologiskt nedbrytbara?

De flesta i Heti produktserien är 100% biologiskt nedbrytbara. Kulörttvätten är endast biologiskt nedbrytbar till 99% (doften är inte biologiskt nedbrytbar till 100%) .

 

Är Heti produkterna veganska?

Jo hela Heti serien är vegansk.

Passar Heti produkterna för ytor av sten och aluminium?

När det kommer till sten ytor, speciellt obehandlad natursten rekommenderar vi de som fabrikanten rekommenderar för rengöring av just detta material. Naturmaterial har ofta helt egna medel för just detta bruk.

Till aluminium passar Heti bra. Det finns flera tips med endast ättika och vatten för att få aluminium ytor att glänsa. Så till dessa material går Heti produkterna bra. Vi rekommenderar dock alltid att prova på ett osynligt ställe om man är osäker.

Bör man skölja ytorna efter att ha tvätta dem med Heti?

Nej det behöver man inte. Men om man använder mycket och ofta av färdiga rengöringsmedel kan det vara bra att då och då skölja dem, eller torka av med en ren och fuktig duk.