Pyykkietikan hyödyt: raikastaa tekstiilejä ja pyykinpesukonetta

Pyykkietikkaa voi käyttää pyykinpesussa huuhteluaineen tavoin. Käyttövalmis, hyväntuoksuinen Heti-pyykkietikka on helppokäyttöinen ja riittoisa.

Pyykkietikasta on tullut monen pyykkärin luottotuote – eikä suotta.
Rajamäen väkiviinaetikkaa sisältävää Heti-pyykkietikkaa voi käyttää pyykinpesussa huuhteluaineen tilalla. Etikka auttaa säilyttämään tekstiilien värit kirkkaampana ja tekee niistä pehmeämpiä. Kannattaa kokeilla pyyhkeille ja vaikkapa lakanoille!

Lisäksi etikka neutraloi hajuja, mitä tavallinen huuhteluaine ei tee. Se on loistava apu esimerkiksi urheiluvaatteiden pesussa, sillä se neutraloi hien hajua ja saa vaatteet tuoksumaan raikkaammalle.

Tämä etikan hajuja neutraloiva vaikutus auttaa pitämään myös pyykinpesukoneen raikkaana.

Ympäristöystävällinen tehoaine

Heti-pyykkietikkaa kaadetaan pyykinpesukoneen huuhteluainelokeroon maksimissaan 0,5 dl riippuen koneen koosta, pyykin laadusta ja siitä, kuinka paljon toivot tuoksua tekstiileihin. Yleensä jo 1-2 korkillista riittää hyvään lopputulokseen. Pyykkietikan vaikutusta voi tehostaa pesemällä pyykit ensin väkiviinaetikkaa sisältävällä Heti Pyykinpesuaineella, johon on lisätty myös tahranpoistoa tehostavia entsyymejä.

Etikka saattaa hieman tuoksua kosteassa pyykissä, mutta tuoksu katoaa pyykin kuivuessa. Heti pyykkietikoihin on myös lisätty kolme eri tuoksuvaihtoehta joista voi valita omaan tunnelmaan ja omalle pyykille parhaan tuoksun.

Siivouksessa ja pyykinpesussa aidon väkiviinaetikan lisäetuna on sen ympäristöystävällisyys, sillä se on biohajoava eli hajoaa luontoon.

Kaikilla Heti-sarjan tuotteilla on Avainlippu-tunnus, ja ne valmistetaan Suomessa Heinävedellä. Tuotteet on pakattu kierrätetystä muovista valmistettuihin pulloihin, jotka voi kierrättää uudelleen.

Tuhdimman pesun tarpeessa?

  • Eikö pinttynyt hienhaju lähde lenkkipaidasta? Jos pyykkietikka ei riitä, turvaudu väkiviinaetikkaan. Liota vaatetta miedossa etikkaliuoksessa (½ dl etikkaa 5 litrassa viileää vettä) puolen tunnin ajan, ja pese se sen jälkeen normaalisti koneessa.
  • Huoltopese koneesi säännöllisesti. Hapan etikka poistaa pyykinpesukoneesta kalkkisaostumia toisin kuin emäksinen pesuaine. Tee huoltopesuun tarvittava etikkavesi itse: kaada litra väkiviinaetikkaa ja 2 litraa vettä pesukoneeseen ja pese se valkopesuohjelmalla. Pese tämän jälkeen vielä tyhjä kone normaalilla pesuaineella.

    Puhdasta tulee!

Lue lisää
Heti-tuotteiden tehoaine on väkiviinaetikka – miten se eroaa etikasta?
Tutustu Heti-pyykkietikoihin tästä!