Heti-tuotteiden tehoaine on väkiviinaetikka – miten se eroaa etikasta?

Kotimainen Heti on markkinoiden ensimmäinen kodin puhdistusaineiden tuotesarja, jonka tehoaineena on ympäristöystävällinen väkiviinaetikka. Miksi juuri väkiviinaetikka?

Ympäristöystävällinen väkiviinaetikka on ollut jo vuosikymmenien ajan monen siivoojan luottoaine, ja sen hyödyt ovat kiistattomat. Etikka poistaa rasvaa ja kalkkia, kirkastaa pintoja ja neutraloi pahaa hajua. Lisäksi se kirkastaa ja raikastaa tekstiilejä.

Etikkaa onkin käytetty kodinpuhdistuksessa yleispuhdistusaineena, pyykin huuhteluaineena sekä kodinkoneiden kalkinpoistossa.

Heti-kodinpuhdistusaineissa väkiviinaetikka on heti käyttövalmiissa muodossa suihke- ja pumppupulloissa, joten tämän ekologisen, luontoon hajoavan tehoaineen käyttö siivouksessa on entistä helpompaa.

Väkiviinaetikka on luonnollista alkuperää

Heti-tuotteisiin lisätty Rajamäen Väkiviinaetikka on aitoa ja luonnollista käymisetikkaa, jonka raaka-aineena on kotimainen viljaviina.

Etikka puolestaan on synteettisestä etikkahaposta laimennettu tuote. Aidon tuntee nimestä: vain käymisetikan nimeen saa liittää raaka-aineena käytetyn alkoholin nimen. Väkiviina on vanha suomalainen ”kotipolttoisen viinan” nimi.

Rajamäen Väkiviinaetikka valmistetaan perinteisellä valmistusmenetelmällä eli kaksinkertaisella käymismenetelmällä ja kypsyttämällä. Näin saadaan aromikasta ja tuoksuvaa, luonnollista etikkaa. Käymismenetelmällä valmistettujen etikoiden nimeen saa liittää sen aineen nimen, josta etikka on valmistettu, esimerkiksi väkiviinaetikka ja omenaviinietikka.

Rajamäen Väkiviinaetikka valmistetaan kotimaisesta viljaviinasta Bernerin tehtaalla Heinävedellä, jossa valmistetaan myös Heti-kodinpuhdistustuotteet.

Lue lisää
Pyykkietikan hyödyt: raikastaa tekstiilejä ja pyykinpesukonetta
Tutustu Heti-pyykkietikoihin tästä!